VZW Zorg en Welzijn

Centrum voor kortverblijf

Kuurne

Wanneer je tijdelijk niet meer zelfstandig thuis kan wonen, kan je voor een korte periode verhuizen naar het woonzorgcentrum. Dit kan verschillende redenen hebben: revalidatie na ingreep, herstel na ziekte,… Ook wanneer je partner of mantelzorger er even tussenuit is, kan je terecht is ons kortverblijf. Ons woonzorgcentrum beschikt over 8 kamers voor kortverblijf verspreid over verschillende afdelingen.

 

De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 opeenvolgende dagen. Je kan per jaar maximum 90 dagen kortverblijf in één woonzorgcentrum opnemen.

Zorg dragen

Onze zorg- en dienstverlening is geïnspireerd door onze kernwoorden. Ons multidisciplinair team verzekert u van de zorg en begeleiding die aansluiten bij uw noden en verwachtingen.

Familie + bewoner

Wonen

Het creëren van een gezellige en warme thuis is één van onze doelstellingen. Wij zetten in op innovatie en een aangename woonomgeving. Wij zijn een open huis waarbij gastvrijheid centraal staat.

De kamers kortverblijf (éénpersoonskamers) zijn volledig uitgerust met meubilair, sanitaire voorzieningen, frigo en TV.

Gezellig vertoeven met familie en/of vrienden kan in de ruime en lichtrijke cafetaria of in onze rustgevende binnentuin. Verder beschikken we over een kapsalon, een kinéruimte en een kapel. Wifi is aanwezig in het volledige woonzorgcentrum zodat digitale contacten ook steeds mogelijk zijn.

Kine + rode duivels
Bewoner in keuken
Treinuitstap

Leven

Naast een zorgteam beschikt ons woonzorgcentrum over een woonleefteam dat tal van activiteiten organiseert. Dit kan gaan van individuele kamerbezoeken tot fijne activiteiten in de zithoeken. Ook de ergotherapeuten begeleiden u graag.

Leven staat ook gelijk aan lekkere maaltijden. Onze warme keuken zorgt dagelijks voor verse maaltijden, rekening houdend met uw dieetnoden.

Prijs en folder

De dagprijs is afhankelijk van het kamertype waarin u verblijft.

In de dagprijs is onder meer inbegrepen:

 • 24u/24u multidisciplinaire zorgverlening
 • maaltijden
 • incontinentie- en verzorgingsmateriaal
 • activiteiten woonleefteam
 • was en stomerij niet-persoonlijk linnen
 • huur infrastructuur
 • tv - distributie
 • frigo

Niet inbegrepen in de dagprijs:

 • remgeld medicatie en huisarts
 • kapper en pedicure
 • persoonlijke was
 • schoonheidszorg

 Het is belangrijk dat de bewoners hun eigen leefwereld behouden. Uiteraard mogen zij foto’s, kleine voorwerpen die voor hen een grote persoonlijke meerwaarde hebben meebrengen naar het woonzorgcentrum.

Prijzen CVK

FOLDER CVK Kuurne

Ontdek ons ander aanbod in Kuurne

Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum in het hart van Kuurne heeft 168 woongelegenheden voor permanent verblijf. Het biedt ook de mogelijkheid om er samen als koppel te verblijven.

Meer info
Groep van erkende assistentiewoningen

Residentie Gasthuismeers heeft 38 comfortabele assistentiewoningen. Zowel alleenstaanden als echtparen kunnen er wonen in het bruisende Kuurne.

Meer info
Centrum voor dagverzorging

Het centrum voor dagverzorging maakt het mogelijk dat ouderen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen door overdag zorg en begeleiding aan te bieden.

Meer info
Dienstenchequebedrijf

Wij bieden een helpende hand bij uw huishoudelijke taken, strijkwerk en boodschappen regio Kuurne.

Meer info
Kinderopvang (enkel in de vakantie)

Zorgeloos werken en maximaal speelplezier bij uw oogappel. Zorg en Welzijn Kuurne biedt kinderopvang aan.

Meer info