VZW Zorg en Welzijn

Diensten­chequebedrijf

Kuurne

VZW Zorg en Welzijn heeft een eigen dienstenchequebedrijf. Wij organiseren onze diensten vanuit WZC Zorg en Welzijn Kuurne en vanuit Zorg en Welzijn Passendale.

Medewerker DCB

Onze diensten zijn er voor iedereen

Wie een helpende hand nodig heeft, kan op ons rekenen. Zowel bewoners, medewerkers, familieleden als mensen uit regio Kuurne en Passendale, kunnen een beroep doen op onze diensten. We geven hierbij voorrang aan de bewoners van onze assistentiewoningen en garanderen hen onze dienstverlening tijdens vakantieperiodes.

Huishoudhulp

Onze medewerkers helpen u bij de dagdagelijkse huishoudtaken in uw woning: 

  • Schoonmaak interieur: afstoffen, stofzuigen, dweilen, afwassen, ramen wassen, ...
  • Schoonmaak linnen: wassen, strijken, plooien van uw textiel
  • Maaltijden bereiden: voorbereiden, koken, tafel dekken, afwassen en afruimen, ..

Boodschappendienst

We gaan samen met u op pad om uw boodschappen te doen of we halen in huis wat u nodig hebt. We komen u ophalen en begeleiden u naar de winkel van uw keuze (supermarkt, apotheek, bank, ziekenfonds, ...)

 Strijkdienst

In onze vestiging te Kuurne kan u uw gewassen linnen binnenbrengen om te strijken en komen ophalen op de ogenblikken wanneer het voor u het beste past.

Medewerkers DCB

Praktische afspraken

  • We vragen één dienstencheque per gepresteerd uur (€9 / uur) - fiscaal aftrekbaar. 
  • Onze prijzen zijn marktconform. Wat ons onderscheidt zijn flexibiliteit, continuïteit en professionaliteit in combinatie met een persoonlijke aanpak. 
  • We spreken samen de frequentie (enkele dagen, wekelijks, tweewekelijks, ...) en het aantal uren (minstens 3u in één blok) af. 
  • U betaalt enkel kilometervergoeding als u een beroep doet op de booschappendienst. 
  • We werken met uw eigen poetsmateriaal en poetsproducten.

Dienstencheques

• Hoe bestel ik mijn dienstencheques?

U moet een registratienummer aanvragen bij Sodexo. Dit kan digitaal via de website van de overheid: www.dienstencheques-vlaanderen.be of via het inschrijvingsformulier dat u op aanvraag kan worden toegestuurd. Eens u geregistreerd bent, kan u het gewenste aantal dienstencheques aankopen (minimumhoeveelheid = 10 stuks). U schrijft het bedrag over met uw éénmalige
registratienummer als mededeling.


Voor alle verdere info over dienstencheques verwijzen we graag door naar de klantendienst van Sodexo via het nummer 02 401 31 30 of via mail naar dienstencheques-vlaanderen.svc.be@sodexo.com


• Kies ik voor elektronische of papieren dienstencheques?

We raden aan om te kiezen voor elektronische dienstencheques. Dit is niet alleen efficiënter, maar bovendien ook beter voor het milieu.

Ontdek ons ander aanbod in Kuurne

Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum in het hart van Kuurne heeft 168 woongelegenheden voor permanent verblijf. Het biedt ook de mogelijkheid om er samen als koppel te verblijven.

Meer info
Groep van erkende assistentiewoningen

Residentie Gasthuismeers heeft 38 comfortabele assistentiewoningen. Zowel alleenstaanden als echtparen kunnen er wonen in het bruisende Kuurne.

Meer info
Centrum voor kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf heeft 8 woongelegenheden verspreid over de verschillende afdelingen (woongroepen) binnen het woonzorgcentrum.

Meer info
Centrum voor dagverzorging

Het centrum voor dagverzorging maakt het mogelijk dat ouderen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen door overdag zorg en begeleiding aan te bieden.

Meer info
Kinderopvang (enkel in de vakantie)

Zorgeloos werken en maximaal speelplezier bij uw oogappel. Zorg en Welzijn Kuurne biedt kinderopvang aan.

Meer info