VZW Zorg en Welzijn

Woonzorg­centrum

Kuurne

Het woonzorgcentrum van Zorg en Welzijn is gelegen in centrum Kuurne, een bruisende gemeente. U bent van harte welkom in één van onze 168 woongelegenheden, verspreid over zes afdelingen. Wij bieden zorg en begeleiding aan zwaar zorgbehoevende ouderen alsook aan ouderen met dementie.

Bewoner + activiteit

Zorg

Onze zorg- en dienstverlening is geïnspireerd door onze kernwaarden. Ons multidisciplinair team verzekert u van de zorg en begeleiding die aansluiten bij uw noden en verwachtingen. We doen een beroep op onze referenten voor wondzorg, palliatieve zorg, pastorale zorg en andere specifieke zorgvragen. Uiteraard behouden wij een nauw contact met uw familie en uw huisarts.

Wonen

Het creëren van een gezellige en warme thuis is één van onze doelstellingen. Wij zetten in op innovatie en een aangename woonomgeving. Wij zijn een open huis waarbij gastvrijheid centraal staat.

Het woonzorgcentrum beschikt over verschillende kamertypes: éénpersoonskamer of een tweepersoonskamer voor een echtpaar.

Gezellig vertoeven met familie en/of vrienden kan in de ruime en lichtrijke cafetaria of in onze rustgevende tuin. Verder beschikken we over een kapsalon, een kinéruimte en een kapel. Wifi is aanwezig in het volledige woonzorgcentrum zodat digitale contacten ook steeds mogelijk zijn.

 

Bewoner + kine

Leven

Naast een zorgteam beschikt ons woonzorgcentrum over een woonleefteam dat tal van activiteiten organiseert. Dit kan gaan van individuele kamerbezoeken tot fijne activiteiten in de zithoeken. Ook de ergotherapeuten begeleiden u graag.

Leven staat ook gelijk aan lekkere maaltijden. Onze warme keuken zorgt dagelijks voor verse maaltijden, rekening houdend met uw dieetnoden.

Bewoner + medewerker (activiteit)
Bewoner + medewerker (activiteit toog)
Bewoner + activiteit

Prijs

De dagprijs is afhankelijk van het kamertype waarin u verblijft.

In de dagprijs is onder meer inbegrepen:

 • 24u/24u multidisciplinaire zorgverlening
 • maaltijden
 • incontinentie- en verzorgingsmateriaal
 • activiteiten woonleefteam
 • was en stomerij niet-persoonlijk linnen
 • huur infrastructuur

Niet inbegrepen

 • remgeld medicatie en huisarts
 • kapper en pedicure
 • persoonlijke was
 • tv, telefoon
 • schoonheidszorg

Het is belangrijk dat de bewoners hun eigen leefwereld behouden. Uiteraard mogen zij foto’s, kleine voorwerpen die voor hen een grote persoonlijke meerwaarde hebben meebrengen naar het woonzorgcentrum.

 PRIJZEN WZC

 Folder WZC Kuurne

Ontdek ons ander aanbod in Kuurne

Groep van erkende assistentiewoningen

Residentie Gasthuismeers heeft 38 comfortabele assistentiewoningen. Zowel alleenstaanden als echtparen kunnen er wonen in het bruisende Kuurne.

Meer info
Centrum voor kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf heeft 8 woongelegenheden verspreid over de verschillende afdelingen (woongroepen) binnen het woonzorgcentrum.

Meer info
Centrum voor dagverzorging

Het centrum voor dagverzorging maakt het mogelijk dat ouderen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen door overdag zorg en begeleiding aan te bieden.

Meer info
Dienstenchequebedrijf

Wij bieden een helpende hand bij uw huishoudelijke taken, strijkwerk en boodschappen regio Kuurne.

Meer info
Kinderopvang (enkel in de vakantie)

Zorgeloos werken en maximaal speelplezier bij uw oogappel. Zorg en Welzijn Kuurne biedt kinderopvang aan.

Meer info